Soal UAS Bahasa Inggris Kelas 4 Semester 2 dan Kunci Jawaban

Advertisement
Pada kesempatan kali ini jeumala.com akan membagikan Contoh Soal UAS Bahasa Inggris Kelas 4 Semester 2 dan Kunci Jawaban yang dapat kalian pelajari. Buat adek-adek yang duduk di bangku Kelas 4 SD, Soal ini sangat penting untuk di pelajari, karena bisa jadi akan keluar ketika Ujian UAS tiba. Contoh Soal UAS Bahasa Inggris Kelas 4 Semester 2 plus Kunci Jawaban merupakan prediksi soal dalam bentuk pilihan Ganda (pg) dan Essay. Berikut soal-soal Bahasa Inggris nya

I. Choose the correct answer by crossing (x) on a, b, c, or d !

1. I ... drinking a glass of water.
a. am
b. is
c. are
d. do
Jawaban: A

2. Andra likes listening to the ...
a. music
b. television
c. picture
d. toys
Jawaban: A

3. Kevin : “... ?”
      Reno : “I am ten years old”.
a. How are you
b. How old are you
c. What is your name
d. Who are you
Jawaban: B

4. My mother cooks in the ...
a. kitchen
b. garden
c. garage
d. bed room
Jawaban: A

5. X : “Where is the flower vase?”
      Y : “It is ... “.
a. at the wall
b. on the table
c. at the door
d. on the door
Jawaban: B

6. Six , twelve, eighteen, twenty four, ...
a. twenty five
b. thirty
c. twenty eight
d. thirty four
Jawaban: B

7. 2 x 3 = 6
a. two times three equal six
b. two divided by three equal six
c. two and three equal six
d. two less three equal six
Jawaban: A

8. Ten + twenty =
a. eleven
b. twelve
c. thirty
d. twenty two
Jawaban: C

9. There is a pencil. We use it for ...
a. reading
b. cooking
c. writing
d. eating
Jawaban: C

10. X : ... ?
    Y : “My name is Emmy”.
a. What is your name
b. Where is your name
c. Who is your name
d. When is your name
Jawaban: A

11. A : “Look ! She is beautiful girl”.
    B : “What is ... name?”.
a. His
b. Her
c. Their
d. Our
Jawaban: B

12. My mother is a secretary.
     ... works in a private company
a. He
b. She
c. We
d. They
Jawaban: B

13. We use tongue for ...
a. tasting
b. chewing
c. thingking
d. walking
Jawaban: A

14. Father and mother are my ...
a. parents
b. teacher
c. friends
d. family
Jawaban: A

15. I am ... television at night
a. watching
b. reading
c. listening
d. studying
Jawaban: A

16. A : Are you Yudha ?
      B : ...
a. Yes, I am
b. No, I am
c. Yes, am I
d. Yes, I am not
Jawaban: A

17. Is this a book ?
     ... This is a bag.
a. No, it is
b. No, it is not
c. Yes, it is
d. Yes, it is not
Jawaban: B

18. The colour of the sea is ...
a. black
b. grey
c. white
d. blue
Jawaban: D

19. A cow has ... feet
a. one
b. two
c. three
d. four
Jawaban: D

20. Tina and Talita :” Good night, dad”.
Their father : “Good night dear, ... .“
a. Thank you
b. Be careful
c. Have a nice dream
d. Have a nice trip
Jawaban: C

21. 10 – 5 =
a. ten times five equal five
b. ten divided by five equal five
c. ten and five equal five
d. ten less five equal five
Jawaban: D

22. The colour of our flag is ...
a. red and white
b. black and white
c. red and black
d. red and blue
Jawaban: A

23. Is this your book ?
a. No, it is
b. Yes, it is
c. Yes, I am
d. Yes, it is not
Jawaban: B

24. The colour of bananas are ...
a. red
b. white
c. blue
d. yellow
Jawaban: D

25. A : ... ?
    B : “He is my teacher”.
a. What is he
b. Who is he
c. Why is he
d. Where is he
Jawaban: B

26. Their hobby is playing football. They are playing in the ...
a. farm
b. field
c. garden
d. road
Jawaban: B

27. Ariel goes to school everyday. He is a ...
a. doctor
b. student
c. farmer
d. soldier
Jawaban: B

28. I have ... fingers
a. ten
b. nine
c. five
d. seven
Jawaban: A

29. Its colour is white. We use it for writing on the blackboard. It is ...
a. cupboard
b. table
c. pencil
d. chalk
Jawaban: D

30.
Soal UAS Bahasa Inggris Kelas 4 Semester 2 dan Kunci Jawaban
She is ...
a. sweeping the floor
b. cleaning the floor
c. mopping the floor
d. watering the floor
Jawaban: A

Soal Bagian II

II. Write in English !

1. Ayah menyimpan uangnya di bank
Jawaban: Father saves his money in the bank

2. Rumahku bersih dan rapi
Jawaban: My house is clean and tidy

3. Mereka sedang menyanyikan lagu Garuda Pancasila
Jawaban: They are singing Garuda Pancasila song

4. Ada sebuah meja
Jawaban: There is a table

5. Pak Andi mengajar di kelas
Jawaban: Mr.Andi teaches in the class


Soal Bagian III
III. Fill the blank with suitable words !
1. Alexa ... a diligent student.
Jawaban: is

2. A : “... a chair?”
    B :” Yes, it is”.
Jawaban: Is it

3. There are ... days in December
Jawaban: 31

4. Rani : “ ... ?”
     Yuli : “Today is Sunday”.
Jawaban: What is a day

5. The children ... playing doll
Jawaban: are

6. We can see many animals in the ...
Jawaban: zoo

7. We use ... for seeing
Jawaban: eyes

8. The cat has four ...
Jawaban: legs

9. We sit on the ...
Jawaban: chair

10. It is very hot. Turn on ... please !
Jawaban: fan
Soal Bagian IV

IV. Translate into Indonesian !

1. We usually have dinner at 7 p.m
Jawaban: Kita biasanya makan malam pada pukul 7 malam

2. Soraya has long hair
Jawaban: Soraya memiliki rambut panjang

3. Arif And Fajar are playing kite
Jawaban: Arif dan Fajar sedang bermain layang-layang

4. There are many books on the table
Jawaban: Ada banyak buku di atas meja

5. We speak using our mouth
Jawaban: Kita berbicara menggunakan mulut kita

Demikian Prediksi Contoh Soal UAS Bahasa Inggris Kelas 4 Semester 2 dan Kunci Jawaban untuk kalian kalian yang duduk di bangku Kelas 4 SD. Semoga bermanfaat. Terimakasih

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+
Tags :

Related : Soal UAS Bahasa Inggris Kelas 4 Semester 2 dan Kunci Jawaban

Ads336x280