Soal UAS/UKK Bahasa Inggris Kelas 4 Semester 2 dan Kunci Jawaban

Advertisement
Pada kesempatan kali ini jeumala.com akan membagikan Contoh Soal UAS/UKK Bahasa Inggris Kelas 4 Semester 2 dan Kunci Jawaban yang dapat kalian pelajari. Buat adek-adek yang duduk di bangku Kelas 4 SD, Soal ini sangat penting untuk di pelajari, karena bisa jadi akan keluar ketika Ujian UAS/UKK tiba. Contoh Soal UAS/UKK Bahasa Inggris Kelas 4 Semester 2 plus Kunci Jawaban merupakan prediksi soal dalam bentuk pilihan Ganda (pg) dan Essay. Berikut soal-soal Bahasa Inggris nya

I. Choose the correct answer by crossing (x) a, b, c, or d !

1. I want to play badminton. I need ....
a. ball
b. jacket
c. hat
d. racket
Jawaban: D

2. .... do you buy toy plane?
a. What
b. Where
c. Who
d. Which
Jawaban: B

3. Rico likes reading ....
a. music
b. book
c. television
d. movie
Jawaban: B

4. Birds can fly because they have ....
a. nose
b. lung
c. wing
d. leg
Jawaban: C

5. The baby of the butterfly is ....
a. bee
b. bird
c. caterpillar
d. pigeon
Jawaban: C

6. A : " .... of this television?"
      B : " It is one million rupiahs".
a. How is the price
b. What is the the price
c. When is the price
d. Where is the price
Jawaban: B

7. The animals which give us honey are ....
a. bird
b. bee
c. ant
d. cow
Jawaban: B

8. I am an elementary school student. .... name is Nafia.
a. my
b. our
c. her
d. your
Jawaban: A

9. There are .... days in March.
a. 28
b. 29
c. 30
d. 31
Jawaban: D

10. We can buy met in the ....
a. butcher
b. fruit stall
c. greengrocer
d. stationery
Jawaban: A

11. Andi : " Does Nando like playing football?"
    Anton : " No, ....".
a. he doesn't
b. he isn't
c. he hasn't
d. he wasn't
Jawaban: A

12. Mother needs a cup of ....
a. egg
b. coffee
c. noodle
d. rice
Jawaban: B

13. A duster is a thing which is used to ....
a. clean the table
b. clean the floor
c. clean the clothes
d. clean the dishes
Jawaban: A

14. The example food for monkey is ....
a. carrot
b. banana
c. cake
d. papaya
Jawaban: B

15. We find the meaning of difficult of english words in the ....
a. book
b. news paper
c. radio
d. dictionary
Jawaban: D

16.
Soal UAS/UKK Bahasa Inggris Kelas 4 Semester 2 dan Kunci Jawaban
We need a watch to know ....
a. the palce
b. the time
c. the area
d. the direction
Jawaban: B

17. My mother makes up in front of ....
a. the door
b. the box
c. the mirror
d. the corner
Jawaban: C

18.
Soal UAS/UKK Bahasa Inggris Kelas 4 Semester 2 dan Kunci Jawaban
Jono and Michelle like playing ....
a. swing
b. slide
c. rope skipping
d. marble
Jawaban: B

19. We buy a bottle of water to ....
a. eat
b. drink
c. sleep
d. wash
Jawaban: B

20. Today is Tuesday. Tomorrow is ....
a. Wednesday
b. Thursday
c. Friday
d. Saturday
Jawaban: A

21. The second of the year is ....
a. February
b. March
c. August
d. October
Jawaban: A

22. Dio and Fahmi are playing kite in the ....
a. field
b. yard
c. house
d. garden
Jawaban: A

23. You can see the film at ....
a. prison
b. market
c. cinema
d. library
Jawaban: C

24. A : " Are those your dolls?
      B : " Yes, ....
a. they are not
b. they are
c. they do
d. they is
Jawaban: B


25. 
My mother is a .... Her activity is sewing
a. sailor
b. tailor
c. doctor
d. autor
Jawaban: B

26. Before April we have ....
a. February
b. March
c. May
d. June
Jawaban: B

27. Yesterday was Sunday. Today is ....
a. Monday
b. Tuesday
c. Thursday
d. Friday
Jawaban: A

28. .... date is it today ?
a. Where
b. How
c. When
d. What
Jawaban: D

29. Marvel : " .... does it cost?"
      Pasha  : " It cost Rp 15.000,00".
a. How
b. How many
c. How much
d. What
Jawaban: C

30. These are animals which have four legs, except ....
a. cow
b. horse
c. rabbit
d. duck
Jawaban: D

Soal bagian II

II. arrange the words below into goog sentences !

1. is - playing - She - rope skipping
Jawaban: She is playing rope skipping

2. mango - eat- likes - Angga - to
Jawaban: Angga likes to eat mango

3. vegetables - buy - the - greengrocer - We - in
Jawaban: We buy vegetables in the greengrocer

4. market - bus - goes - to - Indra - the - by
Jawaban: Indra goes to the market bay bus

5. are - trees - some - There - in - papaya - garden - the
Jawaban: There are some papaya trees in the garden

Soal Bagian III

III. Translate these sentences into English !

1. Semangka ini besar
Jawaban: This water melon is big

2. Mari bermain petak umpet.
Jawaban: Let's play hide and seek

3. Ini tas ibuku
Jawaban: This is my mother's bag

4. Mangga ini manis rasanya
Jawaban: This mango is sweet taste

5. Arman ingin bermain ayunan
Jawaban: Arman wants to play swing

6. Harga buku ini Rp 5000,00
Jawaban: The price of this book is Rp 5000,00

7. Apakah ini pensilmu?
Jawaban: Is this your pencil ?

8. Marsha suka bermain boneka
Jawaban: Marsha likes playing doll

9. Intan sedang belajar di kelas
Jawaban: Intan is studying in the classroom

10. Murid-murid bermain di halaman sekolah
Jawaban: The students play in the school yard

Demikian Prediksi Contoh Soal UAS/UKK Bahasa Inggris Kelas 4 Semester 2 dan Kunci Jawaban untuk kalian kalian yang duduk di bangku Kelas 4 SD. Semoga bermanfaat. Terimakasih

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+
Tags :

Related : Soal UAS/UKK Bahasa Inggris Kelas 4 Semester 2 dan Kunci Jawaban