Soal UAS Bahasa Inggris Kelas 6 Semester 1 dan Kunci Jawaban

Advertisement
Pada kesempatan kali ini jeumala.com akan membagikan Contoh Soal UAS Bahasa Inggris Kelas 6 Semester 1 dan Kunci Jawaban yang dapat kalian pelajari. Buat adek-adek yang duduk di bangku kelas 6 SD, Soal ini sangat penting untuk di pelajari, karena bisa jadi akan keluar ketika Ujian UAS tiba. Contoh Soal UAS Bahasa Inggris Kelas 6 Semester 1 plus Kunci Jawaban merupakan prediksi soal dalam bentuk pilihan Ganda (pg) dan Essay. Berikut soal-soal Bahasa Inggris nya.

Soal Bagian I

I. Berilah tanda silang (x) pada huruf a, b, c, atau d di depan jawaban yang benar !

1. A : “Wow ! Is it ... toy car ?”
      B : “Yes, it is my toy car.
a. me
b. you
c. my
d. your

2. Majapahit was a ... long time.
a. village
b. country
c. district
d. kingdom

3. The queen lives in a ...
a. kingdom
b. hospital
c. temple
d. hotel

4. He is ... in Kelud mountain.
a. fishing
b. climbing 
c. cleaning
d. traveling

5. Kalimantan is ... of Java.
a. south
b. north
c. east
d. west

6. Bandung is located is ...
a. West Java
b. East Java
c.  Central Java
d. Banten

7. You have a motorcycle. The motorcycle is ...
a. you
b. your
c. yours
d. you are

8.
Soal UAS Bahasa Inggris Kelas 6 Semester 1 dan Kunci Jawaban

We are not allowed to turn ...
a. left
b. right
c. forward
d. around

9. It is not my tie. The tie is not ...
a. our
b. me
c. my
d. mine

10. Devi is clever. Ayu is clever. Devi is ... Ayu.
a. as clever as
b. as clever
c. more clever
d. cleverest

11. Dodi is twelve years old. Andi is ten years old. Andi is ... than Dodi.
a. old
b. young
c. older
d. younger

12. ....... the baby is sleeping !
a. Don’t make noise
b. Be happy
c. Be careful
d. Be diligent

13. Where are they studying ? They are in the...
a. classroom 
b. canteen
c. library
d. office

14. Nonik is ... in the bed room
a. sleeping
b. eating
c. traveling
d. swimming

15. She is ... the floor.
a. driving
b. sweeping
c. swimming
d. speaking

16. Moslems pray in the...
a. mosque             
b. church               
c. temple                         
d. airport

17. The capital city of East Java is ....
a. Bandung             
b. Surabaya             
c. Semarang                   
d. Medan

18. The doctor works in the ....
a. school               
b. garden                 
c. market                       
d. hospital

19. I have a new robot. It is ... robot
a. me
b. my
c. mine
d. your

20. Rani  : "Can you give me a candy?"
      Maya : "...., of course."
a. Yes                   
b. No                     
c. Please             
d. Don’t

21. A : “How much does the pencil cost?”
      B : “It ... one thousand rupiahs.”
a. cost
b. costed
c. costs
d. costing

22. Mrs. Herny is Talita’s mother. Talita is ... daughter
a. she
b. hers
c. him
d. her

23. Elma : "Where do you live?"
      Okta : ".......................".
a. I'm fine thanks
b. sit down!
c. I live in Kediri                               
d. Thank you very much

24. Today is Monday. We wear ... cap on the flag ceremony.
a. we
b. us
c. our
d. ours

25. The library is behind the school. The antonym of behind is ...
a. in front of
b. next to
c. between
d. beside

26. The opposite of south is ...
a. south west
b. south east
c. west
d. north

27. A : “Whose ring is that ?”
      B : “That ring belongs to Yusi. That is ...
a. his
b. hers
c. yours
d. theirs

28. A : “Do you know Mr. Dicky?”
      B : “Yes, I ... .”
a. am
b. do
c. does
d. know

29. Amanda always gets the first rank in her class. She is the ... student in the class.
a. clever               
b. more clever           
c. cleverest                 
d. cleverer

30. .... has a trunk.
a. Elephant             
b. Monkey               
c. Lion                           
d. Tiger

Soal Bagian II

II. Isilah titik-titik di bawah ini dengan jawaban yang tepat !
1. Hi, my name ... Alicia.
Jawaban: is

2. ... likes to eat banana.
Jawaban: Monkey

3. The boys play kite in the ...
Jawaban: field

4. The opposite of long is ...
Jawaban: short

5. What ... you doing?
Jawaban: are

6. They are ... football in the school yard.
Jawaban: playing

7. We can buy vegetables in the ...
Jawaban: market

8. He sends a letter to my house. He is a ....
Jawaban: postman

9. It is Rina’s ribbon. It is ... ribbon.
Jawaban: her


10. We have a new car. The car belongs to ...
Jawaban: us

Soal bagian III

III. Terjemahkan kalimat berikut ke dalam Bahasa Inggris !
1. Bola di bawah meja
Jawaban: The ball is under the table.

2. Rumahku di jalan Kenanga
Jawaban: My house is on Kenanga street.

3. Buku ini milik Nadia
Jawaban: This book belongs to Nadia.

4.  Kakakku memberiku sebuah kotak pensil baru
Jawaban: My brother gives me a new pencil case.


5. Bali terletak diantara Jawa dan Nusa Tenggara
Jawaban: Bali is located between Java and Nusa Tenggara.

Soal Bagian IV

IV. Susunlah kata-kata berikut menjadi kalimat-kalimat yang baik !
1. expensive – That – is – T-shirt – too
Jawaban: That T-shirt is too expensive.
2. Makassar – is – located – Where - ?
Jawaban: Where is Makassar located ?
3. a pair of – wants –buy – Andi – to – socks
Jawaban: Andi wants to buy a pair of socks.
4. does – jacket – How – this –cost – much - ?
Jawaban: How much does this jacket cost ?

5. allowed – We – not – to – are – enter
Jawaban: We are not allowed to enter.

Demikian prediksi Contoh Soal UAS Bahasa Inggris Kelas 6 Semester 1 dan Kunci Jawaban untuk kalian kalian yang duduk di bangku kelas 6 SD. Semoga bermanfaat. Terimakasih

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+
Tags :

Related : Soal UAS Bahasa Inggris Kelas 6 Semester 1 dan Kunci Jawaban

Ads336x280