Soal UAS Bahasa Inggris Kelas 3 Semester 1 dan Kunci Jawaban

Pada kesempatan kali ini jeumala.com akan membagikan Contoh Soal UAS Bahasa Inggris Kelas 3 Semester 1 dan Kunci Jawaban yang dapat kalian pelajari. Buat adek-adek yang duduk di bangku Kelas 3 SD, Soal ini sangat penting untuk di pelajari, karena bisa jadi akan keluar ketika Ujian UAS tiba. Contoh Soal UAS Bahasa Inggris Kelas 3 Semester 1 plus Kunci Jawaban merupakan prediksi soal dalam bentuk pilihan Ganda (pg) dan Essay. Berikut soal-soal Bahasa Inggris nya

I. Choose the correct answer by crossing a, b, c, or d !
1. Yolanda .... at six a.m in the morning.
a. has lunch
b. has dinner
c. has breakfast
d. has brunch
Jawaban: C

2. We get a ship in the ....
a. highway
b. station
c. harbour
d. airport
Jawaban: C

3. Mr. Danang is a seller. He works in the ....
a. market
b. school
c. hospital
d. office
Jawaban: A

4. Nando .... to music with his ears.
a. watches
b. listens
c. looks
d. touches
Jawaban: B

5. The students usually have a flag ceremony on ....
a. Sunday
b. Monday
c. Wednesday
d. Saturday 
Jawaban: B

6. We should meet our guest in the ....
a. bedroom
b. dining room
c. living room
d. warehouse
Jawaban: C

7. Nikita is .... in the bedroom.
a. taking a bath
2. cooking
c. sleeping
d. playing
Jawaban: C

8.
Soal UAS Bahasa Inggris Kelas 3 Semester 1 dan Kunci Jawaban
Is this a fence ?
a. Yes, it does
b. No, it does not
c. Yes, it is
d. No, it is not
Jawaban: C

9. It is very hot. Turn on the .... please !
a. television
b. radio
c. fan
d. stove
Jawaban: C

10. My sister is sweeping the ....
a. floor
b. window
c. door
d. roof
Jawaban: A

11. My mother is going to cook. She needs ....
a. vase
b. ashtray
c. stove
d. sofa
Jawaban: C

12. Mother cooks in the ....
a. bathroom
b. bedroom
c. living room
d. kitchen
Jawaban: D

13. The students are .... Indonesia Raya song.
a. reading
b. watching
c. singing
d. seeing
Jawaban: C

14. We hang our bag on our ....
a. shoulder
b. stomach
c. neck
d. chess
Jawaban: A

15. Niko .... the blackboard because it is very dirty.
a. cleans
b. buys
c. borrows
d. brings
Jawaban: A

16. We use eyes for ....
a. seeing
b. speaking
c. eating
d. walking
Jawaban: A

17. Andy goes to .... at 9 p.m
a. school
b. bed
c. library
d. class
Jawaban: B

18. There is a car in the ....
a. verandah
b. kitchen
c. living room
d. garage
Jawaban: D

19. Jundi wants to .... orange juice.
a. eat
b. cook
c. read
d. drink
Jawaban: D

20. We can see many animals in the ....
a. zoo
b. market
c. field
d. park
Jawaban: A

21. The moslems pray in the ....
a. mosque
b. church
c. temple
d. pagoda
Jawaban: A

22. We use .... for walking.
a. nose
b. legs
c. hands
d. head
Jawaban: B

23. The students can read and borrow book in the ....
a. canteen
b. library
c. laboratorium
d. warehouse
Jawaban: B

24. Father is .... on the chair.
a. standing
b. sitting
c. walking
d. running
Jawaban: B

25. Boby has short black ....
a. lips
b. hair
c. hand
d. nose
Jawaban: B

26. We can mail a letter in the ....
a. cinema
b. post office
c. bank
d. market
Jawaban: B

27. 
Soal UAS Bahasa Inggris Kelas 3 Semester 1 dan Kunci Jawaban

A : " Does Budi study at seven p.m?
B  : ....
a. Yes, he does
b. No, he does not
c. Yes, he is
d. No, he is not
Jawaban: A

28. Reno .... television in the livingroom.
a. reads
b. listens
c. watches
d. plays
Jawaban: C

29. Nino wears a hat on his ....
a. nose
b. elbow
c. ear
d. head
Jawaban: D

30. 
Soal UAS Bahasa Inggris Kelas 3 Semester 1 dan Kunci Jawaban
What does Mr. Hasan do ?
a. He reads book
b. He brings an eraser
c. He draws a picture
d. He teaches a lesson
Jawaban: D

Soal Bagian II

II. Read the text then answer question !

I have a friend. Her name is Nadia. She is beautiful. She has long black hair. She has pointed nose. She also has thin lips. She is healthy. Every morning, she always goes jogging. She also drinks milk twice a day. That's why, she has a healthy body.

1. What does she do in the morning ?
Jawaban: She always goes jogging


9. The doctor works in the ....
Jawaban: hospital

2. How is Nadia ?
Jawaban: She is beautiful

3. Does Nadia drink milk ?
Jawaban: Yes, she does

4. Is Nadia's nose flat ?
Jawaban: No, it is not

5. How is Nadia's hair ?
Jawaban: Nadia's hair is long nad black

Soal bagian III

III. Fill the blank with suitable word !

1. The students are studying the lesson in the ....
Jawaban: classroom

2. We can save our money in the ....
Jawaban: bank

3. A cow has .... legs
Jawaban: four

4. Nanda is .... noodle in the canteen
Jawaban: raise

5. We bring something with our ....
Jawaban: hands

6. We must .... the hand before answering.
Jawaban: eating

7. The children are playing football in the ....
Jawaban: field

8. Mother goes shopping in the ....
Jawaban: market

9. Andra takes a bath in the ....
Jawaban: bedroom

Demikian Prediksi Contoh Soal UAS Bahasa Inggris Kelas 3 Semester 1 dan Kunci Jawaban untuk kalian kalian yang duduk di bangku Kelas 3 SD. Semoga bermanfaat. Terimakasih
Facebook Comments