Soal UTS Bahasa Inggis Kelas 4 Semester 1 dan Kunci Jawaban

Advertisement
Pada kesempatan kali ini jeumala.com akan membagikan Contoh Soal UTS Bahasa Inggis Kelas 4 Semester 1 dan Kunci Jawaban yang dapat kalian pelajari. Buat adek-adek yang duduk di bangku Kelas 4 SD, Soal ini sangat penting untuk di pelajari, karena bisa jadi akan keluar ketika Ujian UTS tiba. Contoh Soal UTS Bahasa Inggis Kelas 4 Semester 1 plus Kunci Jawaban merupakan prediksi soal dalam bentuk pilihan Ganda (pg) dan Essay. Berikut soal-soal Bahasa Inggis nya

I. Choose the correct answer by crossing a, b, c, or d !

1. Lina needs a watch to know ....
a. the place
b. the time
c. the area
d. the direction
Jawaban: B

2. We find the meaning of difficult of English words in the ....
a. book
b. dictionary
c. newspaper
d. letter
Jawaban: B

3. Nino is my sister'son. Nino is my ....
a. cousin
b. daughter
c. nephew
d. niece
Jawaban: C


4. Martin : "Hello Rosi, How are you "?
    Rosi : " Hello .... fine".
a. you are
b. we are
c. I am
d. He is
Jawaban: C

5. When we want to sleep we go to ....
a. kitchen
b. bedroom
c. bathroom
d. diving room
Jawaban: B

6. Mother needs a cup of ....
a. egg
b. rice
c. noodle
d. tea
Jawaban: D

7. Alfian is Mrs. Farah's ....
a. father
b. mother
c. daughter
d. son
Jawaban: D

8. Our parents are ....
a. father and mother
b. brother and sister
c. grandfather and grandmother
d. uncle and aunt
Jawaban: A

9. Mr. Jono is my uncle. His wife is my ....
a. mother
b. sister
c. cousin
d. aunt
Jawaban: D

10. The son of our uncle is our ....
a. nephew
b. niece
c. cousin
d. sister
Jawaban: C

11. Sinta has a mother.
.... name is Mrs. Tanti.
a. your
b. her
c. his
d. Is
Jawaban: B

12. Generally the leather of a family is ....
a. teacher
b. head master
c, president
d. father
Jawaban: D

13. Rian is Mrs. Yanti's son. Fina is Mrs. Yanti'daughter.
Rian is Fina's ....
a. sister
b. brother
c. son
d. daughter
Jawaban: B

14. Cikita : "...."?
      Meydi :" I live in Kediri:.
a. Where are you
b. How old are you
c. What is your name
d. Where do you live
Jawaban: D

15. Agung needs scissor to ....
a. cut paper
b. bring book
c. write letter
d. draw picture
Jawaban: A

16. Spoon is a thing which is used to help us when we are ....
a. reading
b. walking
c. speaking
d. eating
Jawaban: D

17. Look at the picture !
Soal UTS Bahasa Inggis Kelas 4 Semester 1 dan Kunci Jawaban

Mr. Rozak is Viona's ....
a. father
b. mother
c. brother
d. daughter
Jawaban: A

18. 
Soal UTS Bahasa Inggis Kelas 4 Semester 1 dan Kunci Jawaban
Olla cleans the table by using ....
a. a duster
b. a broom
c. a brush
d. a rubber
Jawaban: A

19. The younger brother of our father is our ....
a. aunt
b. uncle
c. grandfather
d. grandson
Jawaban: B

20. We can put all the things in our bag, except ....
a. books
b. pens
c. ruler
d. chair
Jawaban: D

21. We are born by ....
a. father
b. mother
c. sister
d. daughter
Jawaban: B

22. Father needs .... to read the newspaper
a. mirror
b. glass
c. glasses
d. telescope
Jawaban: C

23. Justin :"Good night Selena"!
    Selena : "Good .... ".
a. afternoon
b. evening
c. morning
d. night
Jawaban: D

24. We bring something with ....
a. leg
b. hand
c. knee
d. shoulder
Jawaban: B

25. Armando is going to school by ....
a. ball
b. box
c. bicycle
d. basket
Jawaban: C

26. These are the means of transportations, except ....
a. pedicap
b. car
d. bike
d. cake
Jawaban: D

27. Student writes on the blackboard by using ....
a. pencil
b. chalk
c. stick
d. eraser
Jawaban: B

28. We can speak because we have a ....
a. nose
b. ear
c. mouth
d. hand
Jawaban: C

29. My mother needs .... to cook in the kitchen
a. refrigerator
b. stove
c. fan
d. iron
Jawaban: B

30. We can keep our clothes in the ....
a. cupboard
b. blackboard
c. freezer
d. wall
Jawaban: A

Soal Bagian II

II. Read the text then answer question !
   Hello, my name is Boby. This is my living room. There are twelve things in this room. There is a television. There is a radio. There is a clock. There is a sofa. There is a lamp.
   Look ! That is a picture. That is a dustbin and that is a that is a telephone. This is a table and this is a carpet. Where are an ashtray and a flower vase? The ashtray and flower vase are on the table.

1. Is there a sofa in the living room ?
Jawaban: Yes, there is

2. Whose living room is it ?
Jawaban: It living room belongs to Boby

3. Where is an ashtray ?
Jawaban: The ashtray is on the table

4. Is there a calendar in the living room ?
Jawaban: No, it is not

5. How many things are there in the living room ?
Jawaban: There are twelve things in the living room

Soal Bagian III

III. Translate into Indonesian !

1. I love my cat so much
Jawaban: Aku sangat menyayangi kucingku

2. My uncle's son is my cousin
Jawaban: Anak pamanku adalah saudara sepupuku

3. Edo writes on the whiteboard by using the marker
Jawaban: Edo menulis di papan tulis dengan menggunakan spidol

4. Diana has a new bicycle
Jawaban: Diana punya sepeda baru

5. We can buy the cake in the canteen
Jawaban: Kita bisa membeli kue di kantin

Soal Bagian IV

IV. Fill the blank with suitable word !

1. Teacher cleans the blackboard by using ....
Jawaban: eraser

2. We sit on the ....
Jawaban: chair

3. Mother needs a .... to sweep the floor
Jawaban: broom

4. The father of our mother is our ....
Jawaban: grandfather

5. We need an .... when it is raining.
Jawaban: umbrella

Soal Bagian V

V. Translate into English !

1. Bu Rosa berdiri dekat meja
Jawaban: Mrs. Rosa stands near the table

2. Pak Andi adalah ayahku
Jawaban: Mr. Andi is my father

3. Nadia meletakkan tasnya di atas kursi
Jawaban: Nadia puts her bag on the chair

4. Budi sedang mendengarkan radio
Jawaban: Budi is listening the radio

5. Koko dan Kiki sedang menonton sepak bola
Jawaban: Koko and Kiki are watching football

Demikian Prediksi Contoh Soal UTS Bahasa Inggis Kelas 4 Semester 1 dan Kunci Jawaban untuk kalian kalian yang duduk di bangku Kelas 4 SD. Semoga bermanfaat. Terimakasih

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+
Tags :

Related : Soal UTS Bahasa Inggis Kelas 4 Semester 1 dan Kunci Jawaban