Soal UTS Bahasa Inggris Kelas 5 Semester 2 dan Kunci Jawaban

Pada kesempatan kali ini jeumala.com akan membagikan Contoh Soal UTS Bahasa Inggris Kelas 5 Semester 2 dan Kunci Jawaban yang dapat kalian pelajari. Buat adek-adek yang duduk di bangku kelas 5 SD, Soal ini sangat penting untuk di pelajari, karena bisa jadi akan keluar ketika Ujian UTS tiba. Contoh Soal UTS Bahasa Inggris Kelas 5 Semester  2 plus Kunci Jawaban merupakan prediksi soal dalam bentuk pilihan Ganda (pg) dan Essay. Berikut soal-soal Bahasa Inggris nya.



I. Choose the correct answer by crossing a, b, c, or d !

1. The transportation which carries a lot of thing is ....
a. car
b. truck
c. bicycle
d. pedicap
Jawaban: B


2. We can buy medicine in the ....
a. dispensary
b. library
c. market
d. store
Jawaban: A


3. Rudi always prays in the . . .
a. cinema
b. post office
c. mosque
d. garden
Jawaban: C

4.
Contoh Soal UTS Bahasa Inggris Kelas 5 Semester  2 dan Kunci Jawaban
This is a ....
a. block
b. cube
c. cone
d. rhombus
Jawaban: B

5. Give me a cup of . . . .
a. rice
b. cake
c. bread
d. tea
Jawaban: D

6. The shape of the coin is ....
a. circle
b. square
c. oval
d. cube
Jawaban: A

7. The vehicle which stops at the airport is ....
a. bus
b. ship
c. plane
d. train
Jawaban: C

8. Rano : " Who is driving a car?
    Karno : ....
a. farmer
b. sailor
c. pilot
d. driver
Jawaban: D

9. These vehicle can fly, except ....
a. train
b. boat
c. helicopter
d. jet plane
Jawaban: B

10. We need .... to mail the letter.
a. stamp
b. bank
c. coin
d. letter
Jawaban: A

11. The shape of the ball is ....
a. round
b. circle
c. cone
d. oval
Jawaban: A

12. We can see many .... in Tanjung Perak harbour.
a. trains
b.ships
c. carriages
d. helicopters
Jawaban: B

13. There are land transportation, except ....
a. train
b. plane
c. bus
d. motorcycle
Jawaban: B

14. A .... can reach a long distance in a few hours.
a. plane
b. car
c. train
d. bus
Jawaban: A

I5. The shape of bamboo is ....
a. triangle
b. rhombus
c. sylinder
d. rectangle
Jawaban: C

16. Vehicle which has three wheels is ....
a. motorcycle
b. pedicap
c. car
d. train
Jawaban: B

17. A ship moves slowly, but it can carry .... of people.
a. a few
b. not many
c. a little
d. thousands
Jawaban: D

18.
Contoh Soal UTS Bahasa Inggris Kelas 5 Semester  2 dan Kunci Jawaban
He goes home by ....
a. bus
b. on foot
c. bike
d. train
Jawaban: B

19. We go to the .... if want to mail a letter
a. bank
b. market
c. post Office
d. station
Jawaban: C

20. If we have a toothache, we should go to a ....
a. oculist
b. dentist
c. patient
d. nurse
Jawaban: B

21. Shella drinks too much ice. Now she suffers from a ....
a. headache
b. cough
c. eyeache
d. toothache
Jawaban: B

22. Hendra can not hear well. He has an ....
a. fever
b. earache
c. eyesore
d. stomachache
Jawaban: B

23. If you sick, you should consume ....
a. cake
b. medicine
c. juice
d. bread
Jawaban: B

24. George : " How .... she go to Malang?
     Michael : " She will go to Malang by plane.
a. is
b. does
c. do
d. could
Jawaban: B

25.
Boni never washes his hands before eating. Now he suffers from a ....
a. cough
b. flu
c. headache
d. stomachache
Jawaban: D

26. Someone who helps the doctor is a ....
a. teacher
b. secretary
c. soldier
d. nurse
Jawaban: D

27. The shape of the blackboard is ....
a. triangle
b. circle
c. rectangle
d. trapeze
Jawaban: C

28. I am hungry I want to . . . .
a. sleep
b. eat
c. drink
d. read
Jawaban: b

29. We have breakfast every ....
a. night
b. morning
c. afternoon
d. time
Jawaban: B

30. If we want to buy something we go to . . . .
a. market
b. cinema
c. school
d. mosque 
Jawaban: A

II. Translate into English !

1. Afi Farma adalah nama apotek
Jawaban: Afi Farma is the name of dispensary

2. Rudi menggambar sebuah segitiga
Jawaban: Rudi draws a triangle

3. Truk bisa membawa banyak barang
Jawaban: Truck can carry a lot of things

4. Kereta api adalah kendaraan panjang
Jawaban: Train is long vehicle

5. Saya pergi sekolah naik sepeda
Jawaban: I go to school by bicycle
III. Read the text carefully and answer the questions !

         Go To The Post Office
This morning, Kevin and Reno will go to post office. Then, they go together. The post office is far from their home. The post office is located between the bank and the police station. There is a supermarket in front of the post office.
Kevin wants to mail his letter to his friend. The name of Kevin's friend is Afis. Afis lives in Surabaya. Reno wants to buy some writing papers, envelopes, and stamps. He also wants to write a letter to his close friend in Jakarta.

1. What is a front of the post office?
Jawaban: a supermarket

2. Why does Reno want to buy some writing papers, envelopes, and stamps ?
Jawaban: Because he also wants to write a letter to his close friend in Jakarta.

3. Who will go to post office?
Jawaban: Kevin and Reno

4. What is the name of Kevin's friend?
Jawaban: The name of Kevin's friend is Afis

5. Where is the pos office located?
Jawaban: The post office is located between the bank and the police station

Demikian Prediksi Contoh Soal UTS Bahasa Inggris Kelas 5 Semester 2 dan Kunci Jawaban untuk kalian kalian yang duduk di bangku kelas 5 SD. Semoga bermanfaat. Terimakasih
Facebook Comments