Soal UAS Bahasa Inggris Kelas 5 Semester 2 dan Kunci Jawaban

Advertisement
Pada kesempatan kali ini jeumala.com akan membagikan Contoh Soal UAS Bahasa Inggris Kelas 5 Semester 2 dan Kunci Jawaban yang dapat kalian pelajari. Buat adek-adek yang duduk di bangku kelas 5 SD, Soal ini sangat penting untuk di pelajari, karena bisa jadi akan keluar ketika Ujian UAS tiba. Contoh Soal UAS Bahasa Inggris Kelas 5 Semester  2 plus Kunci Jawaban merupakan prediksi soal dalam bentuk pilihan Ganda (pg) dan Essay. Berikut soal-soal Bahasa Inggris nya.

I. Read the text carefully then answer the questions based on the text !

Clothes
Clothes are basis needs. We need chothes to cover our body. It can also protect us from the cold ang the insect bites. People usually buy clothes at the market or supermarket. The style, size and price are varied. It depens on how much money we have. If we have much money, we can buy expensive clothes. But if we have a little money, there are still a lot of cheap clothes to buy.



1. Can clothes protect us from the cold?
Answer : Yes, it can

2. What can we do if we have much money?
Answer : We can buy expensive clothes

3. Is the price of clothes always expensive?
Answer : No, it is not

4. What do we need to cover our body?
Answer : We need chothes to cover our body

5. Where can people buy clothes?
Answer : People usually buy clothes at the market or supermarket

II. Choose the correct answer by crossing (x) a, b, c, or d !

1. The Indonesian meaning of windy is ....
a. bersalju
b. berangin
c, berkabut
d. mendung

2.We must wear .... to school
a. uniform
b. hat
c. tie
d. glasses

3.
Soal UAS Bahasa Inggris Kelas 5 Semester  2 dan Kunci Jawaban

What time is it? It is ....
a. ten past five
b. ten to five
c. five past ten
d. five to ten


4. Sailing boat is kind of ....
a. land
b. sea
c. air
d. rock

5. We .... to school together
a. goes
b. go
c. like
d. want

6. Edo is swimming in the river. He wears ....
a. skirt
b. shorts
d. jacket
d. shirt

7. We need a .... to move the sailing boat
a. gasoline
b. horse
c. wind
d. water

8. They bring rackets, net, and shuttlecocks. They want to play ....
a. football
b. basket
c. badminton
d. tennis

9.
Soal UAS Bahasa Inggris Kelas 5 Semester  2 dan Kunci Jawaban

Nando usually .... the window
a. plays
b. cleans
c. sweeps
d. watches

10. Mother goes .... in the market every morning
a. singing
b. shopping
c. walking
d. reading



11.
Soal UAS Bahasa Inggris Kelas 5 Semester  2 dan Kunci Jawaban
The children are playing ....
a. top
b. ball
c. slide
d. swing

12. The shape of the wheel is ....
a. oval
b. sphere
c. triangle
d. circle


13.
Soal UAS Bahasa Inggris Kelas 5 Semester  2 dan Kunci Jawaban

It is a .... past one
a. a half
b. clock
c. twenty
d. quarter

14. Amanda .... to the radio in the afternoon
a. listens
b. reads
c. watches
d. writes


15. Forty five divided by five is ....
a. forty
b. nine
c. fifty
d. thirty five

16. My father works at the hospital. My father is a ....
a. teacher
b. soldier
c. farmer
d. doctor

17. We should bring .... if it is rainy
a. umbrella
b. hat
c. jacket
d. glasses

18. A : " Does Lia know the season in Indonesia?"
      B : " .... "
a. Yes, I do
b. Yes, it does
c. Yes, he does
d. Yes, she does

19. Six multiplied by two is ....
a. three
b. eight
c. twelve
d. four

20. Mr. Bin wants to make chair. Mr. Bin is a ....
a. gardener
b. barber
c. briclayer
d. carpenter

21. We have breakfast in the ....
a. dining room
b. bath room
c. bed room
d. living room

22. Daniel : " Can you draw a cube?"
      Donald : " No, ....
a. I do not
b. I can
c. I can't
d. I am not

23.  A : ".... does she go to school?"
       B  : " She goes to school by pedicab".
a. What
b. Where
c. How
d. Why

24. It is .... The rain falls everyday
a. dry
b. rainy
c. spring
d. summer

25. The season before summer is ....
a. dry
b. spring
c. autum
d. winter

26. A plane stops at the ....
a. bus station
b. harbour
c. airport
d. yard

27. Badrun : "Is your brother a soldier?"
      Joko     : " Yes, ....
a. he does
b. he is
c. she is
d. she does

28. We have .... seasons in our country
a. two
b. three
c. four
d. six

29. The weather is .... in the dry season
a. wet
b. cold
c. cloudy
d. dusty 

30. In .... the snow starts to fall
a. spring
b. autumn
c. summer
d. winter

III. Translate the sentences into Indonesian !

1. Flood usually occurs in the wet season
Jawaban : Banjir biasanya terjadi pada musim hujan
2. The books are arranged well in the bookshelf
Jawaban : Buku-buku tertata dengan baik di rak buku
3. The flowers start to bloom in spring
Jawaban : Bunga-bunga mulai mekar pada musim semi
4. Fabiola wants to be a singer
Jawaban : Fabiola ingin menjadi seorang penyanyi
5. We must return the book on time
Jawaban : Kita harus mengembalikan buku tepat waktu

IV. Translate the sentences into English !

1. Matahari bersinar terang
Jawaban : The sun shines brighly
2. Bu Indah adalah seorang guru
Jawaban : Mrs. Indah is a teacher
3. Menonton Upin Ipin menyenangkan
Jawaban : Watching Upin Ipin is fun
4. Kita tidak boleh menyobek buku
Jawaban : We must not tear the book

5. Marsha sangat suka membaca
Jawaban : Marsha likes reading very much

Demikian Prediksi Contoh Soal UAS Bahasa Inggris Kelas 5 Semester 2 dan Kunci Jawaban untuk kalian kalian yang duduk di bangku kelas 5 SD. Semoga bermanfaat. Terimakasih

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+
Tags :

Related : Soal UAS Bahasa Inggris Kelas 5 Semester 2 dan Kunci Jawaban

Ads336x280