Soal UAS Bahasa Inggris Kelas 5 Semester 1 dan Kunci Jawaban

Pada kesempatan kali ini jeumala.com akan membagikan Contoh Soal UAS Bahasa Inggris Kelas 5 Semester 1 dan Kunci Jawaban yang dapat kalian pelajari. Buat adek-adek yang duduk di bangku kelas 5 SD, Soal ini sangat penting untuk di pelajari, karena bisa jadi akan keluar ketika Ujian UAS tiba. Contoh Soal UAS Bahasa Inggris Kelas 5 Semester  1 plus Kunci Jawaban merupakan prediksi soal dalam bentuk pilihan Ganda (pg) dan Essay. Berikut soal-soal Bahasa Inggris nya.

1.The students usually have flag ceremony on ....
a. Sunday
b. Monday
c. Friday
d. Saturday
Jawaban: B

2. I use my ... on my head.
a. uniform
b. cap
c. skirt
d. bag
Jawaban: B

3. Indonesian people usually celebarate independence day on ....
a. July
b. August
c. September
d. October
Jawaban: B

4. It’s a fruit. Monkey likes it. What is it ?
a. apple
b. banana
c. starfruit
d. papaya
Jawaban: B

5. We go to Tanjung Perak harbour to have travelling by a ....
a. plane
b. bus
c. train
d. ship
Jawaban: D

6.
Soal UAS Bahasa Inggris Kelas 5 Semester  1 dan Kunci Jawaban
What time is it ?
a. It is a quarter to five
b. It is a quarter past five
c. It is a half past five
d. It is fifteen to five
Jawaban: A

7.  We can do surfing in the ...
a. field
b. mountain
c. yard
d. beach
Jawaban: D

8. A :” Can you ... the laptop?”
    B : “ Yes, I can”.
a. operate
b. read
c. listen
d. watch
Jawaban: A

9. I ... the floor every morning.
a. listen
b. sweep
c. cook
d. write
Jawaban: B

10. Moslems usually go to mosque to pray on ....
a. Sunday
b. Thursday
c. Friday
d. Sunday
Jawaban: C

11. The students wear their ... to school.
a. jacket
b. jeans
c. shorts
d. uniform
Jawaban:D

12. A:” Do you like swimming?”
    B: “ ... “.
a. Yes, I do
b. No, I do
c. Yes, I am
d. Yes, I like
Jawaban: A

13. A : “ What do they wear for swimming?”
     B : “They wear ... “.
a. swimsuits
b. caps
c. shoes
d. shorts
Jawaban: A

14.
Soal UAS Bahasa Inggris Kelas 5 Semester  1 dan Kunci Jawaban
What is the time ?
a. It is five to three
b. It is five past three
c. It is one to three
d. It is one past three
Jawaban: B

15. Roni wants to play tennis. He needs a ...
a. book
b. racket
c. doll
d. marble
Jawaban: B

16. My mother cooks in the ...
a. bed room
b. kitchen
c. living room
d. garden
Jawaban: B

17. A : “May I know your … ?”
      B : I live at jl. pahlawan 10 Kediri
a. age
b. address
c. job
d. nationality
Jawaban: B

18. Enno is wearing ... on her waist.
a. necklace
b. belt
c. bracelet
d. tie
Jawaban: B

19. I need some ... to buy something.
a. money
b. books
c. letters
d. pencils
Jawaban: A

20. Mr. Hanafi is praying for God. He wears ...
a. jeans
b. short
c. sarong
d. kimono
Jawaban: C

21. Our staple food is ...
a. cake
b. meat
c. rice
d. corn
Jawaban: C

22. There are .... months in a year.
a. eleven
b. twelve
c. thirteen
d. fourteen
Jawaban: B

23. Before you go to bed, brush your ....
a. teeth
b. chin
c. cheek
d. head
Jawaban: A

24. They are ..... in the library.
a. reading book
b. eating
c. swimming
d. sleeping
Jawaban: A

25. There ... seven pencils in the pencil box.
a. was
b. are
c. is
d. you
Jawaban: B

26. I usually ... at 05.00 in the morning.
a. sleep
b. get up
c. take a bath
d. have breakfast
Jawaban: B

27. Nikita : Are there books on the table?
      Firda   : Yes, ....
a. There are
b. There is
c. She is
d. We are
Jawaban: A

28. Marta : .... are you?
     Sabri  : I am fine thanks.
a. Why
b. Who
c. How
d. What
Jawaban: C

29. I am going to Sedudo … next Sunday.
a. Park
b. Lake
c. Waterfall
d. Cave
Jawaban: C

30. We have to wear .... where ever we go by a motor cycle.
a. helmet
b. jacket
c. uniform
d. tie
Jawaban: A

II. Jawablah pertanyan-pertanyaan di bawah ini berdasarkan teks !

Dino : “What do you wear when you go jogging?”
Dika : “I wear shorts and T-shirt”.
Dino : “Do you also wear shoes and shocks ?”
Dika : “Yes, I do. What do you wear when you go to school, Dino?”
Dino : “I wear uniform”.
Dika : “Do you also wear your cap?”
Dino : “ Yes, I do”.

1. Does Dino also wear cap?
Answer : ...
Jawaban: Yes, he does

2. Does Dika also wear a jacket ?
Answer : ...
Jawaban: No, he does not

3. What does Dika wear when he goes jogging?
Answer : He wears ...
Jawaban: shorts and T-shirt

4. How many persons are there in the dialogue ?
Answer : There are ...
Jawaban: two persons

5. What does Dino wear when he is at school?
Answer : ...
Jawaban: He wears uniform

III. Translate into Indonesian !
1. I seldom come to late school.
Jawaban: Saya jarang datang terlambat sekolah

2. May I borrow your mask ?
Jawaban: Bolehkah saya pinjam topengmu?

3. Iwan wants to play marble.
Jawaban: Iwan ingin bermain kelereng

4. I always sweep the floor.
Jawaban: Saya selalu menyapu lantai

5. Susi never goes to Bali.
Jawaban: Susi tidak pernah pergi ke Bali

IV. translate into English !

1. Ada beberapa kue di atas meja.
Jawaban: There are some cakes on the table

2. Farina selalu sarapan setiap pagi.
Jawaban: Farina always has breakfast everyday

3. Budi mempunyai beberapa layangan di rumahnya.
Jawaban: Budi has some kites at his home

4. Anita selalu menyiram bunga.
Jawaban: Anita always waters flower

5. Saya jarang bermain bola di sore hari.
Jawaban: I seldom play football in the afternoon

Demikian Prediksi Contoh Soal UAS Bahasa Inggris Kelas 5 Semester  1 dan Kunci Jawaban untuk kalian kalian yang duduk di bangku kelas 5 SD. Semoga bermanfaat. Terimakasih

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+
Tags :

Related : Soal UAS Bahasa Inggris Kelas 5 Semester 1 dan Kunci Jawaban